Viser 1–12 af 54 resultater

Feminine smykker inspireret af marguerit blomsten 

DAISY er uden tvivl en af de mest ikoniske smykkekollektioner fra Georg Jensen. Man kan næsten ikke nævne Georg Jensen smykker, uden at tænke på den ikoniske smykkekollektion Daisy. Daisy kollektionen forestiller små marguerit blomster, og man kan købe blomsterne både som øreringe, halskæder, fingerringe, armbånd, vedhæng og brocher. Mange kvinder herhjemme får associationer til bryllup, konfirmation eller barnedåb, da Daisy fra Georg Jensen ofte er forbundet med et arvestykke, som man giver til store livsbegivenheder. Der er ikke noget at sige til at Daisy er blevet et af Danmarks mest ikoniske smykkedesigns, da kollektionen er opkaldt efter H.M. Dronning Margrethe 2.

Georg Jensen Marguerit – en tidløs klassiker 

Selvom det er over 70 år siden, at Daisy kollektionen blev skabt, er populariteten af smykket ikke faldet. Daisy er en kollektion, som har formået aldrig at gå af mode – den har skrevet sig ind i den danske modehistorie, som en tidløs klassiker, og med god grund. Traditionen med at give smykket ved store livsbegivenheder er blevet videreført, lige siden H.M. Dronning Margrethe fik et unikt marguerit broche i dåbsgave. Udover traditionen og det royale aspekt, skyldes smykkernes popularitet muligvis også det enkle design. Blomsten appellerer til de fleste, og det naturlige og organiske udtryk, er svært ikke at holde af. Margueritten er oven i købet Danmarks nationalblomst – og den ses da også i masser af grønne områder i Danmark. Dens kendetegnede kraftigt gule midte og delikate hvide blade, er svære at overse på græsmarkerne. Originalt er Daisy kollektionen designet efter marguerittens særlige kendetegn – hvide blade, og gylden midte, i form af guld. Med tiden er der dog kommet flere variationer til – eksempelvis har Georg Jensen indgået et samarbejde med modedesigneren Stine Goya. 

Georg Jensen Daisy & Stine Goya 

Samarbejdet mellem Georg Jensen og Stine Goya kan betragtes som ‘en klassisker i et nyt og opdateret design.’ Udgangspunktet er stadig den genkendelige og klassiske marguerit blomst – blot i nye farver og kombinationer. Kollektionen i samarbejde med Stine Goya, tilbyder Daisy smykker med grønne og lyserøde detaljer. Georg Jensen x Stine Goya kollektionen er kendetegnet ved en ny farvepalette, og alle smykkerne er håndmalede. Daisy har fået et nyt og moderne ‘boost’, uden at Georg Jensen yderst genkendelige æstetik er taget ud af billedet. Stine Goya har formået at bevare essensen af Daisy kollektionen, og samtidig skabt en kollektion der især også egner sig til et yngre publikum. Stine Goya er kendetegnet ved farverige paletter og yndige print – den perfekte tilføjelse til Georg Jensens klassiske univers med organiske bløde smykker.